“On vaalikevät 2019. Jukka, professori Helsingin yliopistosta, kävelee ensimmäistä kertaa kansanedustajaehdokkaana vaalistarttitilaisuuteen. Hän on päättänyt muuttaa surkean yliopistolain, vaikka yksin. Samaan aikaan opetuksen ja tieteen ammattilaiset, Gaela, Lena ja Taina, käyvät omaa kamppailuaan pystyäkseen opettamaan ja tutkimaan. Oikeustaistelu, irtisanomiset, resurssien puute ja toimimattomat rakenteet. Kovin vastus on kuitenkin neljän vuoden välein vaihtuva koulutus- ja tiedevastainen maan hallitus, jonka paikalle on näissäkin vaaleissa ruuhkaa.”

DocPoint-elokuvafestivaaleilla ensiesityksensä saanut Toiset äänet on Annika Grofin särmikäs ja popahtava kollaasielokuva neljästä yliopistolaisesta ja yhdestä kuvaajasta. Elokuva peilaa yliopistojen traagista tilaa lähihistorian poliittisiin kiemuroihin paljastaen samalla demokraattisen järjestelmämme valuvikoja.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Annika Grof tekee yli kymmenen vuoden tauon jälkeen paluun dokumenttielokuvan äärelle, sitten Liikkumavaran, joka on yksi suomalaisen dokumenttielokuvan klassikoista. Päähenkilönä nähdään Jukka Kekkonen, emeritusprofessori Helsingin yliopistosta. Elokuvan tuotannosta ja levityksestä vastaa Tarasow Films.

Toiset äänet / The Other Voice