Syksyn jälkeen saapuu kevät elokuva on kerännyt hyvin paljon erilaisia arvosteluja. Tässä muutamia mielenkiintoisia, joista varsinkin osa syventää hienosti elokuvaa ja sen kokemusta. Osa on valitettavasti maksumuurin takana.


Karjalainen (5 tähteä)

“On kerrassaan nautinnollista antautua Annika Grofin ohjaukselle. Hän ohjaa intuitiivisesti, rohkeasti, katsojaan luottaen ja katsojan mieltä haastaen. […] Grof loihtii näyttelijöineen draaman, jossa käsitellään vierauden kokemusta, sopeutumista ja sopeutumattomuutta […] Tarina on niin vahva, ettei se voi olla koskettamatta katsojaansa. Pitkästä aikaa uutuuselokuvassa on läsnä sielu – taiteen ihmeellisyys ja vaikuttavuus. […] Kokonaisuus on ehjä, selittämätön ja arvoituksia jälkeensä jättävä. […] Asta Sveholmin taiturimainen antautuminen roolilleen on selittämättömän huikea suoritus.”
– Jussi Virratvuori

Karjalaisen artikkeli maksun takana.


Antti Alanen: Film Diary

“Syksyn jälkeen saapuu kevät is a poetic vision, a mind trip, evocative and powerful.”
– Antti Alanen

Antti Alanen: Film Diary -koko teksti


Kaleva

“Seurapeli löi minut ällikällä eheydellään, tarkkanäköisyydelään ja visuaalisuudellaan. Ja nyt taas! […] Annika Grof on onnistunut […] Se, mikä Toivoniemeä ja Grofia yhdistää, on vahva kirjoittamisen taito ja sanomisen tarve. […]Asta Sveholm tekee ensimmäisen pitkän elokuvaroolinsa Annina, joka on kuin luonnonvoima.”
– Kati Valjus

Kalevan artikkeli maksun takana.


Me Naiset (4 tähteä)

“Grof tarttuu aiheeseen rohkeasti ja häpeilemättä.”
– MK

Me Naiset digi- ja printtilehti 35/2020


Pohjankyrö-lehti

“Visuaalinen jälki on upeaa. Vaikuttava, pääosin käsivaralla toteutettu kuvaus, tarkka henkilöohjaus ja taitava näyttelijätyö […] Kamera on vanginnut henkilöhahmojen tunteet tehokkaasti. Varsinkin Asta Sveholmin sielukas roolityö häikäisee. […] musiikki tukee kuvaa saumattomasti. […] Syksyn jälkeen saapuu kevät on mieleenpainuva, esteettisesti kaunis ja taiteellinen elokuva, ehkäpä vuoden paras kotimainen.”
– Marita Nyrhinen

Pohjankyrö-lehti maksun takana.


Keskipohjanmaa (4 tähteä)

Koronavuosi 2020 ei suosinut kotimaista, joka poikkeaa tarjonnasta ja esittelee tuoreita näyttelijäkasvoja. Ne vanhatkin ovat kuin naamansa pesseitä. […] Ville Riipan musiikki ja Jarmo Kiurun kuvaus tulevat iholle näyttelijöiden tavoin.
– Hannu Björkbacka

Keskipohjanmaa koko teksti

Syksyn jälkeen saapuu kevät / There Will Be Spring